Nohutlu Yahni

"Kalitede Yetkin, Lezzette Yetkin..."

Nohutlu Yahni

Malzemeler

  • 2 su bardağı Yetkin Nohut
  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 15 g margarin
  • 250 gr arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı et suyu

Püf Noktası

Nohudu bir gece öncesinden suda bekletiniz

Yapılışı

Yetkin Nohut'u bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayana kadar haşlayın.
Salçaları zeytinyağında 1-2 dakika kavurun. Etleri margarini ilave edip kavurmaya devam edin. Sıcak su ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve etler yumuşayınca yemeğe ekleyin. 10 dakika pişirip nohut, tuz ve baharatları ilave edin. Soğanlar piştiğinde ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Nohutlu yahni artık hazır, afiyet olsun.

Servis Önerisi