Zeytinyağlı Barbunya

"Kalitede Yetkin, Lezzette Yetkin..."

Zeytinyağlı Barbunya

Malzemeler

  • 2 su bardağı Yetkin barbunya
  • 1 tane soğan
  • 2 tane havuç
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı biber
  • Zeytinyağı
  • Salça
  • Karabiber
  • kimyon
  • kırmızı biber
  • tuz

Püf Noktası

Yapılışı

Öncelikle Yetkin barbunyamızı bir tencereye alıyoruz. Üzerini 3~4 parmak geçecek kadar su koyuyoruz ve 1 tatlı kaşığı şeker atıyoruz.
Barbunyamız burada biraz pişerken biz diğer malzemelerimizi hazırlıyoruz. Güveç tenceremize (normal tencerede kullanabilirsiniz) yarım çay bardağı kadar zeytinyağımızı koyuyoruz. Soğanımızı yemeklik doğrayıp tenceremize alıyoruz, havucumuzu ince soyup doğruyoruz, soğanlara ilave ediyoruz, biberlerimizi doğruyoruz tenceremize ilave ediyoruz. 1 kaşık salça koyup karıştırıyoruz, kavrulunca baharatlarımızı atıp barbunyalarımızı ekliyoruz, suyu yoksa bir miktar sıcak su ekleyip kısık ateşte özleştiriyoruz.

Afiyet olsun…

Servis Önerisi