Havuçlu Bulgur Pilavı

"Kalitede Yetkin, Lezzette Yetkin..."

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı Yetkin Pilavlık Bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 büyük adet havuç
  • 3 adet domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • Üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak su
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Püf Noktası

Dibinin tutmamasına özen gösteriniz.

Yapılışı

Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağ ve zeytin yağı ile bir tencereye alınıp kavrulur. Ardından rendelenmiş havuç eklenip kavrulur.
Tereyağ ve salça eklenerek karıştırılır. Kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış domatesler eklenip karıştırılır. Yetkin Bulguru yıkadıktan sonra karışıma ilave edilir, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
En son biberler eklenir ve kaynar su ilave edilip kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika kadar pişmeye bırakılır. Arasıra pilavı kontrol edebilirsiniz dibi tutmamasına dikkat edin.

Servis Önerisi

Yanında tavuk, köfte veya et ile servis edebilirsiniz.