Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler
- 2 su bardağı Yetkin Pilavlık Bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 büyük adet havuç
- 3 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1-1, 5 yemek kaşığı domates salçası
- Üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak su
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Püf Noktası
Dibinin tutmamasına özen gösteriniz.
Yapılışı
Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağ ve zeytin yağı ile bir tencereye alınıp kavrulur. Ardından rendelenmiş havuç eklenip kavrulur.
Tereyağ ve salça eklenerek karıştırılır. Kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış domatesler eklenip karıştırılır. Yetkin Bulguru
yıkadıktan sonra karışıma ilave edilir, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
En son biberler eklenir ve kaynar su ilave edilip kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika kadar pişmeye bırakılır.
Arasıra pilavı kontrol edebilirsiniz dibi tutmamasına dikkat edin.
Servis Önerisi
Yanında tavuk, köfte veya et ile servis edebilirsiniz.