Zeytinyağlı Barbunya
Malzemeler
- 2 su bardağı Yetkin barbunya
- 1 tane soğan
- 2 tane havuç
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane kırmızı biber
- Zeytinyağı
- Salça
- Karabiber
- kimyon
- kırmızı biber
- tuz
Püf Noktası
Yapılışı
Öncelikle Yetkin barbunyamızı bir tencereye alıyoruz. Üzerini 3~4 parmak geçecek kadar su koyuyoruz ve 1 tatlı kaşığı şeker atıyoruz.
Barbunyamız burada biraz pişerken biz diğer malzemelerimizi hazırlıyoruz. Güveç tenceremize (normal tencerede kullanabilirsiniz) yarım çay bardağı kadar zeytinyağımızı
koyuyoruz. Soğanımızı yemeklik doğrayıp tenceremize alıyoruz, havucumuzu ince soyup doğruyoruz, soğanlara ilave ediyoruz, biberlerimizi doğruyoruz tenceremize ilave
ediyoruz. 1 kaşık salça koyup karıştırıyoruz, kavrulunca baharatlarımızı atıp barbunyalarımızı ekliyoruz, suyu yoksa bir miktar sıcak su ekleyip kısık ateşte
özleştiriyoruz.
Afiyet olsun…
Servis Önerisi