Fazla yağlarını alıp bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın.
Tarifi GörYetkin nohut ve Yetkin kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Yetkin buğdayı yıkayıp, tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip 10dk kaynatın.
Tarifi GörYetkin aşurelik buğdayı ve Yetkin nohudu bir kaç kez yıkayıp akşamdan ıslatın. Ertesi gün düdüklü tenceremize buğdayı ve nohudu koyup 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirelim.
Tarifi GörYemeklik doğranmış soğanları sıvı yağ ve zeytin yağı ile bir tencereye alınıp kavrulur. Ardından rendelenmiş havuç eklenip kavrulur. Tereyağ ve salça eklenerek karıştırılır. Kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış domatesler eklenip karıştırılır.
Tarifi GörKuru fasulyeyi 1 gece önceden ıslatıyoruz.. Pişireceğimiz gün haşlıyoruz.. Bir tencereye sıvı yağımızı ve kıymamızı alıyoruz ve kavuruyoruz.
Tarifi GörYetkin Kuru Fasulyeleri bir gece önceden veya en az 4-5 saat önceden sıcak suyun içerisine koyalım ve ıslayalım.
1 su bardağı Yetkin kırmızı mercimek, 2 bardak su ile kısık ateşte ezilinceye kadar pişirilir. 3 bardak sıcak su ilave edilir. Biraz daha pişirilir.
Tarifi GörYetkin kırmızı mercimeği yıkayıp orta boy bir tencerede iyice haşlıyoruz. Bu sırada Yetkin bulguru bir kaseye döküp üzerini geçmeyecek...
Tarifi GörYetkin Nohut'u bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayana kadar haşlayın. Salçaları zeytinyağında 1-2 dakika kavurun.
Tarifi GörYetkin pirinçleri yıkayın ve tuz kattığınız ılık suda yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları kızartıp peçete serilmiş tabağa alın.
Tarifi GörYetkin bulguru geniş bir kaba koyup, tuzu katın. Bir su bardağı suyu ara ara serperek 10- 15 dakika yoğurun. Unu katın. 2/3 su bardağı su ilave ederek 10 dakika daha yoğurun.
Tarifi GörYetkin pirinçleri ıslatın. Havuçları rendeleyin. Soğanları el ile küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritip soğanları içine koyun ve 1-2 dakika kavurun.
Tarifi GörSoğanlar yemeklik doğranıp tencereye konulur. Üzerine doğranmış sarımsaklar ve sıvıyağ eklenip kavrulur. Un ilave edilip 2 dakika kadar karıştırılır.
Tarifi GörÖncelikle Yetkin barbunyamızı bir tencereye alıyoruz. Üzerini 3~4 parmak geçecek kadar su koyuyoruz ve 1 tatlı kaşığı şeker atıyoruz.
Tarifi Gör