Yemek Tarifleri

"Kalitede Yetkin, Lezzette Yetkin..."
Yetkin Bakliyat | Bakliyat Yemekleri
  • Hazırlama:30 Dk
  • Pişirme: 10 Dk
  • 10-12 Kişilik

Amasya Usulü Keşkek

BAKLİYAT YEMEKLERİ

Fazla yağlarını alıp bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın.

Tarifi Gör
Yetkin Bakliyat | Bakliyat Yemekleri
  • Hazırlama: 25 Dk
  • Pişirme: 1 Saat 40 Dakika
  • 10-12 Kişilik

Aşure Tarifi

BAKLİYAT YEMEKLERİ

Yetkin nohut ve Yetkin kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Yetkin buğdayı yıkayıp, tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip 10dk kaynatın.

Tarifi Gör
Yetkin Bakliyat | Bakliyat Yemekleri
  • Hazırlama: 30 Dk
  • Pişirme: 20 Dk
  • 4-6 Kişilik

Dövme Çorbası

BAKLİYAT YEMEKLERİ

Yetkin aşurelik buğdayı ve Yetkin nohudu bir kaç kez yıkayıp akşamdan ıslatın. Ertesi gün düdüklü tenceremize buğdayı ve nohudu koyup 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirelim.

Tarifi Gör
Yetkin Bakliyat | Bakliyat Yemekleri
  • Hazırlama: 20 Dk
  • Pişirme: 35 Dk
  • 6-8 Kişilik

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi

BULGUR YEMEKLERİ

Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağ ve zeytin yağı ile bir tencereye alınıp kavrulur. Ardından rendelenmiş havuç eklenip kavrulur. Tereyağ ve salça eklenerek karıştırılır. Kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış domatesler eklenip karıştırılır.

Tarifi Gör
Yetkin Bakliyat | Bakliyat Yemekleri
  • Hazırlama: 30 Dk
  • Pişirme: 1 Saat
  • 2-4 Kişilik

Kuru Fasulye Pilav Tarifi

BAKLİYAT YEMEKLERİ

Kuru fasulyeyi 1 gece önceden ıslatıyoruz.. Pişireceğimiz gün haşlıyoruz.. Bir tencereye sıvı yağımızı ve kıymamızı alıyoruz ve kavuruyoruz.

Tarifi Gör
Yetkin Bakliyat | Bakliyat Yemekleri
  • Hazırlama: 30 Dk
  • Pişirme: 1 Saat
  • 2-4 Kişilik

Kuru Fasulye Tarifi

BAKLİYAT YEMEKLERİ

Yetkin Kuru Fasulyeleri bir gece önceden veya en az 4-5 saat önceden sıcak suyun içerisine koyalım ve ıslayalım.


Tarifi Gör
Yetkin Bakliyat | Bakliyat Yemekleri
  • Hazırlama: 20 Dk
  • Pişirme: 35 Dk
  • 6-8 Kişilik

Mercimek Çorbası Tarifi

BAKLİYAT YEMEKLERİ

1 su bardağı Yetkin kırmızı mercimek, 2 bardak su ile kısık ateşte ezilinceye kadar pişirilir. 3 bardak sıcak su ilave edilir. Biraz daha pişirilir.

Tarifi Gör
Yetkin Bakliyat | Bakliyat Yemekleri
  • Hazırlama: 20 Dk
  • Pişirme: 35 Dk
  • 6-8 Kişilik

Nar Ekşili Mercimek Köftesi

BAKLİYAT YEMEKLERİ

Yetkin kırmızı mercimeği yıkayıp orta boy bir tencerede iyice haşlıyoruz. Bu sırada Yetkin bulguru bir kaseye döküp üzerini geçmeyecek...

Tarifi Gör
Yetkin Bakliyat | Bakliyat Yemekleri
  • Hazırlama: 10 Dk
  • Pişirme: 20 Dk
  • 4-6 Kişilik

Nohutlu Yahni

BAKLİYAT YEMEKLERİ

Yetkin Nohut'u bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayana kadar haşlayın. Salçaları zeytinyağında 1-2 dakika kavurun.

Tarifi Gör
Yetkin Bakliyat | Bakliyat Yemekleri
  • Hazırlama: 20 Dk
  • Pişirme: 35 Dk
  • 6-8 Kişilik

Patlıcanlı Pilav Tarifi

BAKLİYAT YEMEKLERİ

Yetkin pirinçleri yıkayın ve tuz kattığınız ılık suda yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları kızartıp peçete serilmiş tabağa alın.

Tarifi Gör
Yetkin Bakliyat | Bakliyat Yemekleri
  • Hazırlama: 20 Dk
  • Pişirme: 35 Dk
  • 6-8 Kişilik

Sarımsaklı Köfte

BAKLİYAT YEMEKLERİ

Yetkin bulguru geniş bir kaba koyup, tuzu katın. Bir su bardağı suyu ara ara serperek 10- 15 dakika yoğurun. Unu katın. 2/3 su bardağı su ilave ederek 10 dakika daha yoğurun.

Tarifi Gör
Yetkin Bakliyat | Bakliyat Yemekleri
  • Hazırlama: 20 Dk
  • Pişirme: 35 Dk
  • 6-8 Kişilik

Türkistan Pilavı Tarifi

BAKLİYAT YEMEKLERİ

Yetkin pirinçleri ıslatın. Havuçları rendeleyin. Soğanları el ile küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritip soğanları içine koyun ve 1-2 dakika kavurun.

Tarifi Gör
Yetkin Bakliyat | Bakliyat Yemekleri
  • Hazırlama: 20 Dk
  • Pişirme: 35 Dk
  • 6-8 Kişilik

Yeşil Mercimek Yemek Tarifi

BAKLİYAT YEMEKLERİ

Soğanlar yemeklik doğranıp tencereye konulur. Üzerine doğranmış sarımsaklar ve sıvıyağ eklenip kavrulur. Un ilave edilip 2 dakika kadar karıştırılır.

Tarifi Gör
Yetkin Bakliyat | Bakliyat Yemekleri
  • Hazırlama: 20 Dk
  • Pişirme: 35 Dk
  • 6-8 Kişilik

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

BAKLİYAT YEMEKLERİ

Öncelikle Yetkin barbunyamızı bir tencereye alıyoruz. Üzerini 3~4 parmak geçecek kadar su koyuyoruz ve 1 tatlı kaşığı şeker atıyoruz.

Tarifi Gör